Rasmus​.krats​.se

Intervjuad

Publicerad 2005-04-06 12:00. Taggat .

Notera att detta inlägg är 19 år gammalt. Innehållet kan vara inaktuellt.

I ett av alla de informationsvirus som flyter runt på livejournal erbjöd sig Michi att inervjua den som så ville.

Jag tackade ja, här kommer mina svar på hans frågor. Nu väntar vi på dina svar på mina frågor, kära läsare …

Jag tar mig friheten att översätta både reglerna och frågorna till Svenska. Reglerna är enkla:

Frågorna och svaren

Vilket är det bästa aprilskämt du har deltagit i?

Jag har hjälpt Haba att modernisera ett program som kör ett tåg över datorskärmar, synkront så att när tåget lämnar en skärm så kör det in på nästa. Det bör kunna överraska användare i en terminalsal där det finns många skärmar brevid varandra …

Tyvärr blev det aldrig genomfört (vad jag vet), vi fick inte med oss någon som var administratör på lämplig terminalsal.

Var ser du dig själv tio år in i framtiden?

Jag kommer nog att finnas kvar i eller nära Stockholm. Jag kommer fortfarande att vara programmerare – förhoppningsvis med civilingenjör­sexamen.

Jag misstänker att jag fortfarande kommer att hålla på med informations­hantering i någon bemärkelse, det vore intressant att vara med att utveckla ett seriöst semantiskt informationssystem. Men det är möjligt att jag har hamnat på inbyggda system i stället …

Kommer du någonsin att ta examen? =)

Jag hoppas det! Du råkar inte ha ett intressant exjobb i bakfickan?

Om du kunde gå tillbaks och ändra en enskild händelse i din historia – vad skulle du ändra? Varför?

Det var svårt! … det kanske betyder att jag är ganska nöjd med mitt liv?

En sak jag hade kunna göra bättre vore att leta rätt på en större lägenhet att flytta till redan 2000 eller tidigt 2001, i stället för i september 2001 så att jag precis skulle skriva kontrakt när room33 började gå mot konkurs. Om jag hade flyttat in färdigt i en större lägenhet före konkursen hade jag nog klarat en lite högre månadskostnad även som student utan jobb. Nu är jag kvar i den lilla lägenheten i stället.

Om du var ett djur, vilken art skulle du vara? Varför?

Homo Sapiens! En gammal favorit som kommit lite i skymundan på senare år, men som faktiskt sågs som skapelsens ovedersägliga krona fram till början av 1900-talet.

Skulle det vara en annan art? I så fall svarar jag nog varg, men då är det mer fantasy än zoologi – snarare Belgarath eller Angua än Canis Lupus, även om jag kan känna viss gemenskap med en långvandrande Gråben också.

Kommentarer

Det här inlägget är 19 år gammalt, det kan inte längre kommenteras.