Rasmus.krats.se

Reminiscing this and that, on the web since 1995

Stockholm ComicCon 2021

Published tagged , .

Efter nästan två års uppehåll går det kanske att ha mässa igen! Comic Con Stockholm vågade i alla fall göra ett försök i helgen som gick.

Jag och Katarina fick, numera som vanligt, hjälpa till i den monter Ades Media och Albumförlaget delar med Cherry On Top, fast den här gången hette montern officiellt Retrobokklubben.

Trots begränsat antal besökare var det tidvis ganska trångt, även om det inte inte var lika tvärpackat en kort period på lördagen som det brukar vara. I stället var det kanske flera av de öppna timmarna som det var mycket folk.

Särskilt på fredagen, som ofta är ganska avvaktande, märktes det att folk hade ett uppdämt behov av att skaffa olika former av kulturgods.

För min egen del märktes ovanan mest på att jag var helt utmattad efter både fredagen och lördagen (och inte tog så många bilder, så jag har inga bilder på mässvimmel eller cosplay här). På söndagen hade jag hittat formen igen, och skulle gärna gå på mässan ett par dagar till om det gick …

Comic Con Stockholm är fortfarande mer en populär­kulturmässa än en serie­mässa, men serier är i alla fall en relevant del av mässan, förutom Ades och Albumförlaget hade Cobolt, Apart, Nosebleed, och Chimaeral Creations montrar, liksom handlare som Seriemagasinet och House of Heroes. Det senaste året har jag ju handlat en hel del i Stockholms seriebutiker, men det fanns ändå en hel del serier jag tyckte jag behövde bära hem.

Bild: Åsa i vår nästan färdiga monter
Åsa i vår nästan färdiga monter
Bild: Katarina utanför Millenium Falcons hytt
Katarina utanför Millenium Falcons hytt
Bild: Stefan, hans bygg­kompis Michael &
    Katarina
Stefan, hans bygg­kompis Michael & Katarina
Bild: Jonas Darnell ritar i min bok
Jonas Darnell ritar i min bok
Bild: Vår moter, två och en halv timme efter stängning.
Vår moter, två och en halv timme efter stängning.
Bild: Avdelningen Med Omänskliga Krav
Signeringsteckning av Oscar Hjelmgren
Bild: Jonas Darnell Signerar
Teckning i senaste delen av samlade Herman Hedning

Write a comment

Your name (or pseudonym).

Not published, except as gravatar.

Your homepage / presentation.

No formatting, except that an empty line is interpreted as a paragraph break.