Raytracing
Publicerad 1998-07-17 14:57. Taggat bild, raytrace, Emissionen.
Här är några bilder jag har gjort med PovRay, och en del svammel om dem …
Den här modellen är ganska trogen hur det ser ut hemma hos mig sånär som på några små detaljer: Det är inte så här välstädat i verkligheten. Bilderna på väggarna är inte desamma, även om jag har en teckning av Gunnar i verkligheten också (den som finns i modellen syns dock inte i den här vyn). Pallen i förgrunden är en stol, men jag har inte modellerat dess ryggstöd än. I verkligheten har jag en gammal CRT i stället för den platta skärm som syns i bilden. Dessutom har jag tyvärr inga R2- robotar som glider omkring på golvet …
Böckerna och tangentbordet är modeller från Sonya Roberts (vars websida inte finns längre), resten har jag skrivit själv.
Det här är ett projekt jag håller på med när jag får tid över, så modellen blir stadigt bättre. Några saker på gång är mer saker i bokhyllan, tre stolar och en fåtölj samt inredning i köket och hallen.
Julkulor
Den här bilden har jag renderat med PovRay 3.0 och modellerat delvis med sced, delvis för hand. Den slutliga renderingstiden blev 117 minuter och 31 sekunder. Upplösningen var 1100×1560
Skogen som reflekteras i kulorna och ses i bakgrunden är ett foto som jag “hittade” på webben. Tyvärr i lite väl låg upplösning (åtminstone för bakgrunden), men man tager vad man haver, sa Kajsa Varg.
Alla kulorna är identiska sånär som på färgen. De består av en enkel CSG-join av en sfär, en cylinder och en torus.
Klicka på bilden för att se den i högre upplösning. Du vill nog inte vänta på originalupplösningen, så du får 425×600 pixel i stället.
En enkel 3dmodell
Den här modellen är också skriven för hand och renderad med PovRay 3.0.
Det här var den första bild jag raytracade. Bilden får ligga kvar som exempel på vad man kan åstadkomma med väldigt enkel geometri i Pov. Bilden består av två plan (vattenytan och himlen, som jag egentligen borde ha gjort med en sky_sphere i stället, men det visste jag inte då) och fem klot. Det som är komplext är normaler och pigment, och där har jag i stort sett bara använt fördefinierade exempel.
Kommentarer
Det här inlägget är 26 år gammalt, det kan inte längre kommenteras.