Rasmus​.krats​.se

Vintervikens Bluegrass­festival 2013

Publicerad 2014-06-22 22:40. Taggat , , , , , , , , .

Torsdag 3 juli är det dags för tredje upplagan av Vinterviken bluegrass festival. Här kommer några bilder från 4 juli 2013, en härlig eftermiddag och kväll med röjig, stämningsfull och synnerligen levande musik när festivalen gick av stapeln för andra gången.

Spinning Jennies

Ett band från Stockholm som spelar både röjig och stämningsfull bluegrass på svenska. Politiska texter och lokal förankring är ett par ledord. De kommer att spela även på årets festival, och har nyligen släppt sin trejde skiva, Från Rotterdam till Lilla Wien. Spinning Jennies har en facebooksida där man kan få reda på när de spelar.

Rockridge brothers

Old time bluegrass som skakar liv i det mesta. Massor av energi och spelglädje! På Rockridge brothers hemsida kan man lyssna på några låtar och hålla koll på nästa gig. Även Rockridge Brothers kommer att spela även på årets festival!

Här med en gästartist på banjo vars namn tyvärr fallit mig ur minnet (nackdelen med att lägga upp bilderna ett år för sent).

Hunnabee & The Sandy Tar Boys

Ett band från Athens, Ohio, som jag inte vet så mycket om. Det här var första gången jag hörde dem. De gör en bra och rätt speciell version av Bury Me Beneath the Willow och såväl många andra standardlåtar som en hel del egna.

Bandet verkar ha döpt om sig till The Sandy Tar String Band sedan i somras (även på facebook).

Kommentarer

Skriv en kommentar

Enkel markdown tillåts.

Ditt namn (eller pseudonym).

Publiceras inte, utom som gravatar.

Din presentation / hem­sida (om du vill).