Rasmus​.krats​.se

1400 Fantomen­tidningar

Publicerad 2019-03-17 21:45. Taggat , , , , .

För inte så länge sedan passerade mitt fantomenindex 1400 tidningar. Sedan dess har visserligen nummer 1645 sedan starten publicerats, men antalet indexerade tidningar växer i alla falla snabbare än antalet utgivna, så förr eller senare ska jag nog vara i kapp.

De senaste månaderna har jag dock inte indexerat så mycket. I stället har jag ägnat den tiden åt att skriva om programmet som hanterar mitt index. Så nu är programmet skrivet i rust med warp, diesel och ructe i stället för python och django. Förhoppningsvis innebär det att sidorna levereras snabbare och säkrare. Samtidigt har jag passat på att uppdatera layouten lite, förhoppningsvis utnyttjar jag både små och stora skärmar bättre nu.

Allt som fungerade förut ska fungera även nu, och den enda funktion som tillkommit är att man nu även får upp artiklar som sökresultat.

Sökningen är nog det teknikområde där det finns mest utrymmer för ytterligare förbättringar, så det får vi se när det blir av. Annars är det väl främst fler indexerade tidningar som gäller den närmaste tiden.

Kommentarer


hei,.. Rasmus Fantomen index har IKKE med 1960 årgangen, og så langt jeg kunne se, var det den eneste årgangen jeg ikke fant i indexet... hvorfor er akkuratt den utelatt...? (PhantomWiki er nede og jeg trengte info om innholdet i 1960 årg og når Rasmus index ikke hadde med 1960 årg. kunne jeg ikke finne annet index på nettet for å få hjelp til info... utrolig....)

Undertecknat, helge evensen
2019-09-20 01:19


Hej Helge!

Mitt index är saknar mycket riktigt helt tidningar från 1960, och har dessutom ganska ont om tidningar från hela 1960-talet. Jag har en bit kvar till ett komplett index, och har hittills helt enkelt prioriterat tidningar från 1970 och framåt samt de första årgångarna på 1950-talet. Men nu börjar luckorna där bli färre, och så småningom kommer jag förhoppningsvis att täcka 1960-talet också.

Undertecknat, Rasmus Kaj
2019-10-07 14:42


Fantastiskt bra jobb och super att ha ett index att kolla när man undrar något. Har snart en komplett samling men några fattas ännu. Keep up the good work!!

Undertecknat, Stefan Toll
2020-02-10 10:20

Skriv en kommentar

Enkel markdown tillåts.

Ditt namn (eller pseudonym).

Publiceras inte, utom som gravatar.

Din presentation / hem­sida (om du vill).