Rasmus​.krats​.se

Comviq spammar på SMS

Publicerad 2000-02-14 12:00. Taggat .

Notera att detta inlägg är 24 år gammalt. Innehållet kan vara inaktuellt.

To: kundtjanst@comviq.se
Subject: Spam via sms, öppet brev till Comviq
Date: 14 februari 2000

Följande rader damp nyligen ned som SMS i min telefon:

Prova nya spel! Skicka ett SMS med ngt av nyckelorden IQ, FYLLI, SNILLE, PUSSEL till nr NNN. Det kostar X:XX att skicka ett SMS. Mer info www.comviq.se

Detta är spam av värsta sort, och dessutom direkt från operatören!

Jag har ett mobiltelefon­abonnemang för att mina vänner och medarbetare ska kunna nå mig, inte för att bli påprackad en massa reklam.

Om en operatör vill bekosta en tjänst med reklam så går det bra, under förutsättning att det klart framgår att tjänsten är reklamfinansierad, och att det resulterar i en kraftig rabatt för slutkunden. I det här fallet har kunden (jag) betalat för abonnemanget, och Comviq har inte sagt något om reklam.

Jag föreslår att ni, Comviq, inför följande abonnemangs­möjligheter:

  1. Traditionellt abonnemang utan spam. Detta är vad befintliga kunder ska ha om de inte själva ber om att bli överflyttade till ett abonnemang av typ 2.
  2. Abonnemang med reklam. Comviq förbehåller sig rätten att skicka ut ett fastställt antal reklammeddelanden per månad. Kunden kompenseras med en kraftigt reducerad avgift.

Eftersom ni utan mitt medgivande ändrat mitt abonnemang till typ 2 föreslår jag att ni, Comviq, ger mig rabatt, t ex 50%, på nästa faktura samt ändrar tillbaka min abonnemangsform till typ 1, dvs avstår från att skicka mer spam.

// Rasmus Kaj

PS. Eftersom detta är ett öppet brev fins det även tillgängligt på http://www.stacken.kth.se/~kaj/rant/comviq.html
DS.

Respons?

Comviq har hittils (efter drygt ett år) inte svarat på det här mailet. För ett hövligt brev till deras kundtjänst, på den address som anges på http://www.comviq.se/, tycker jag det är anmärkningsvärt uselt.

Jag har nu avslutat mitt comviqabonemang.

Kommentarer

Det här inlägget är 24 år gammalt, det kan inte längre kommenteras.