Rasmus​.krats​.se

Blankröstare ger bort makten

Publicerad 2001-02-03 12:00. Taggat , .

Notera att detta inlägg är 23 år gammalt. Innehållet kan vara inaktuellt.

Mitt svar till Alvars insändare “Vi kan inte ens sköta det viktigaste längre” i metro den 1 februari 2001: Det är ditt fel!

Publicerad i metro den 3 februari 2001.

Du konstaterar att vård, skola och omsorg inte fått det uppsving som skulle behövas, och din slutsats av det blir att rösta blankt i nästa val. Men det du i själva verket säger om du röstar blankt är; “jag bryr mig inte om samhället, det får klara sig bäst det kan utan mig”.

Om du verkligen bryr dig, och vill ha ett bra samhälle, då är det dina demokratiska skyldigheter att för det första tänka efter ordentligt vad du tycker och vilket parti som stämmer närmast överens med det, och för det andra att genom alla till buds stående medel försöka övertyga både politiker och andra väljare om hur problemen ska lösas.

Visst finns det dåliga politiker, men om du röstar blank är det ditt fel att de har makten!

// Rasmus Kaj

Det jag svarar på

Eftersom metro inte verkar ha arkiv över insändare så följer en avskrift av det inlägg jag besvarar här:

Vi kan inte ens sköta det viktigaste längre

För inte så länge sedan skulle stora mängder undersköterskor bort från sjukvården. De som gör grovjobbet, tvättar, mater och försöker få patienterna att må bra. De som blev kvar, får i dag jobba häcken av sig i sin strävan att ge patienterna någorlunda omsorg. Många har tröttnat, andra har blivit utbrända.

Har vården, skolan och omsorgen blivit bättre? Jag tvivlar på det. Köerna är långa, skolan fungerar dåligt och omsorgen om de gamla är under all kritik.

Jag blir arg när jag läser om kvinnan som dog uttorkad på grund av skabb.

Har vi blivit helt oförmögna att hantera tre viktiga områden i vårt samhälle? Jag kommer helt klart att rösta blankt vid nästa val.

– Alvar

Kommentarer

Det här inlägget är 23 år gammalt, det kan inte längre kommenteras.