Rasmus​.krats​.se

Tillbaks på KTH

Publicerad 2008-10-29 22:00. Taggat , , , .

Notera att detta inlägg är 15 år gammalt. Innehållet kan vara inaktuellt.

Sedan den 1 oktober 2008 jobbar jag på KTH IT-avdelningen igen.

Min epostadress och telefonnummer på ardendo gäller inte längre, i stället finns kaj@kth.se och 08‒790 67 21.

Sedan 1 oktober jobbar jag på IT-avdelningen på KTH igen. Av någon anledning trivs jag betydligt bättre på KTH än på Ardendo.

Mitt jobb på KTH går ut på att utveckla och anpassa sådana administrativa webbsystem som behövs för att underlätta forskning och utbildning på KTH.

Ardendo gör media­hanterings­system för TV-bolag. Jag tittar inte på TV. Jag har på olika sätt programmerat webb sedan 1995. Det senaste året har jag i stort sett inte programmerat webb, och den webprogrammering som finns på Ardendo är dels bara till för “intern” administration (hos tvbolagen, inte hos Ardendo) och dels skrivna på ett sätt som jag slutade med 1997. Jag programmerade mediahantering i C++ hos Ardendo. C++ var mitt stora favoritspråk på 90-talet, och jag tycker fortfarande att det är ett bra språk på många sätt, men ska koden fungera inte bara på Linux och OSX utan även på Windows så blir man tvungen att kompromissa på underliga sätt.

Den stora skillnaden är dock kulturell. På Ardendo är det väldigt mycket säljarna som styr. På KTH är de datortjänster jag utvecklar till för verksamheten, och det är verksamhetsbehov som avgör vad som ska utvecklas. Tekniker och verksamhetsexperter avgör vilka behov som ska tillgodoses och hur – inte säljare och reklammakare.

Kommentarer

Det här inlägget är 15 år gammalt, det kan inte längre kommenteras.