Rasmus​.krats​.se

Gästföreläsning om Rust

Publicerad 2022-03-01 22:56. Taggat , .

I går fick jag hålla en gäst­föreläsning om program­språket Rust på kursen programmerings­paradigm på KTH. Jag är inte en van föreläsare (och helt klart inte på-minuten-deltagare), så det är ganska mycket tvekan och stakningar i början, men jag lämnar i alla fall inte rummet förrän efter föreläsningen, och så småningom kommer jag igång lite.

Föreläsningen är en ganska allmän introduktion till Rust, främst riktad till personer som kan programmera i något imperativt språk och i alla fall har provat lite i något funktionellt språk. I kursen programmerings­paradigm lär man sig bland annat Haskell.

Hela föreläsningen finns på youtube för den som orkar titta:

Rust (gästföreläsning, Rasmus Kaj)

Om du klickar Play bäddas en youtube­video in. Det ger youtube möjlighet att spåra dig.

Jag höll ungefär samma föreläsning förra året, och tycker nog det gick bättre den här gången. Delvis kanske för att övning ger färdighet, men framförallt för att förra gången var föreläsningen helt över zoom, så jag uppfattade inte om datalogerna hängde med eller inte. Den här gången var de flesta åhörarna med över zoom, men jag hade också en handfull studenter, och dessutom kursens huvudlärare Marcus Dicander, i rummet. Det var värt mycket.

Förra gången hann jag knappt med det jag skulle säga. Den här gången hade jag lagt till både en rejälare introduktion och ett avsnitt om async, och fick ändå tid över till lite live­kodning på slutet.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Enkel markdown tillåts.

Ditt namn (eller pseudonym).

Publiceras inte, utom som gravatar.

Din presentation / hem­sida (om du vill).