Rasmus​.krats​.se

This page in English

Ny teknik på rasmus.krats.se

Publicerad 2011-07-21 15:00. Taggat , , , .

Notera att detta inlägg är 12 år gammalt. Innehållet kan vara inaktuellt.

Nu har jag genomfört ett generationsskifte i tekniken här på bloggen. Redan tidigare har jag kört lite django “vid sidan av” själva innehållet, som var statiska filer (byggda med make och xslt), men nu kör jag hela siten i django.

På samma gång övergår jag till lite modernare markup, html5. Lite javascript och css ser till att det förhoppningsvis fungerar som det ska även i browsrar som egentligen inte stödjer det (som IE 8 och äldre). Designen har också fått en uppdatering, även om utseendet är ganska likt det jag har haft sedan 2009. Förhoppningvis ska det vara snyggt och användbart både på stora skärmar och telefoner.

Det här innebär också att kommentarer på rasmus.krats.se fungerar igen, efter att ha varit avstängt ett tag.

Kommentarer


Skriver en liten kommentar själv för att se att det funkar som det ska. Ok?

Undertecknat, Rasmus Kaj
2011-07-21 15:09


Innebär det att du slutat helt med monotone?

Undertecknat, Richard
2011-07-22 05:54


Richard: Det är ingen monotone inblandad i den här siten längre, men det var det ganska länge sen det var. Har en del monotone fortfarande, men mest git. Sån kod jag vill dela med mig av hamnar nog på github i fortsättningen.

Undertecknat, Rasmus Kaj
2011-07-22 20:36


Nu har jag implementerat skiplinks också. De syns om fönstret är så smalt att navigationsboxarna kommer på slutet i stället för till höger, eller om man tabbar sig fram till dem så de får fokus.

Förhoppningsvis är de dolda på ett sådant sätt att de ändå hörs om man använder en screenreader. Om du använder en sådan vore det kul att höra hur det funkar, och om det är något annat på min site som är trasigt.

Andra påpekanden om saker som funkar konstigt eller är trasiga är naturligtvis också välkomna!

Undertecknat, Rasmus Kaj
2011-08-31 05:11

Det här inlägget är 12 år gammalt, det kan inte längre kommenteras.