Rasmus​.krats​.se

This page in English

Kommentera rasmus.krats.se

Publicerad 2008-08-30 09:05. Taggat , , , .

Notera att detta inlägg är 15 år gammalt. Innehållet kan vara inaktuellt.

Nu går det att skriva kommentarer på mina sidor! Jag tillåter bara att inloggade personer skriver kommentarer. Samtidigt har jag full förståelse för att du inte vill skaffa ytterligare ett webbkonto att hålla ordning på lösenordet till, och jag har ingen lust att ha hand om en kontodatabas.

Lösningen heter OpenID. Nu räcker det att du håller ordning på ett användarnamn och lösenord för alla (moderna) siter du vill kunna logga in på! (eller ett lösenord för varje pseudonym du väljer att använda).

Troligen behöver du inte ens skapa ett konto, det är stora chanser att du redan har ett! Om du har ett konto på till exempel KTH, LiveJournal eller WordPress så är det bara att använda! Annars finns en ganska lång lista på servrar man kan använda.

Det här betyder att jag inte tillåter anonyma kommentarer, men jag tillåter pseudonyma kommentarer och skillnaden är ju minimal …

django

Eftersom jag är den jag är så använder jag inte någon färdig bloggmjukvara, utan har mina sidor som statisk html, genererad med XSLT. Kommentarerna ligger i ett separat system som jag har skrivit med hjälp av plattformen django. De hämtas in på sidorna med hjälp av AJAX (har man inte javascript så blir de ett <object> i stället, och har man en webbläsare som inte ens stödjer det blir det en länk till en separat sida med bara kommentarerna).

För en liten enkel tjänst som den här kändes det väldigt trevlig att utveckla i django. Python fortsätter vara ett programspråk jag trivs med, även om det fortfarande är en relativt ny bekantskap.

Kommentarer


Jag provar att skriva en liten kommentar själv för att se att jag har lyckats lägga upp alltihop korrekt.

Och det verkar ju gå bra ... Om det skulle strula så går det ju att kommentera på gammaldags vis (per epost till rasmus@krats.se) också ...

Undertecknat, Rasmus Kaj
2008-08-30 09:28


Test, mest för att se att min OpenID faktiskt funkar ;-)

Undertecknat, Richard
2008-09-01 10:49


Nu testar vi från Opera (på Rasmus begäran ;-))

Undertecknat, Richard
2008-09-04 22:14


Testing testing for bar blahonga!

Undertecknat, abo
2008-09-05 11:35


Hej, wordpress-länken är trasig!

Undertecknat, abo
2008-09-05 12:15


Det var den ja, men nu är den lagad! Tack, Abo!

Undertecknat, Rasmus Kaj
2008-09-05 15:26

Det här inlägget är 15 år gammalt, det kan inte längre kommenteras.