Rasmus​.krats​.se

Extwitter döljer Tesla­nyheter

Publicerad 2023-12-18 15:32. Taggat , , , .

När Aftonbladet avslöjar att Tesla köper glimmer brutet av barn­arbetare använder Musk extwitters funktion som ska varna om skadliga webbsiter för att hindra nyhetens spridning. (Ja, jag har skrivit min första tweet sedan 19 maj för att bekräfta påståendet, och det stämmer).

Förmodligen kommer extwitter att förneka att de försökte blockera afton­bladets nyhet, och antingen bara blåneka eller hävda att det var någon form av bugg eller misstag. Gå inte på det! Förutom rent ego är den här möjligheten huvud­orsaken till att Musk köpte Twitter.

Av en slump hände det samtidigt som jag har börjat implementera en funktion för att dela inlägg på mastodon lite bekvämt. Så jag gör färdigt den, och när jag driftsätter den ändringen kommer jag samtidigt att passa på att ta bort twitter­knappen.

Stora marknads­budgetar har sett till att det pratas en hel del om att Threads eller Bluesky kanske kan komma att ersätta twitter. Sanningen är att det inte behövs, fediversum har redan ersatt twitter. Projekt som Threads och Bluesky kan välja mellan att vara en eventuellt relevant del av fediversum (tillsammans med mastodon och många andra tjänster) eller att försöka ta hela kakan och snart vara lika lämnade som extwitter och lunarstorm.

Kommentarer


Att varna är inte att blocka eller dölja. Att varna för Aftonbladet är inte självklart en bug. Det kan vara en feature. Medveten eller omedveten.

Undertecknat, Petronella
2024-02-29 04:54


”Manuellt godkännande” Blockad, dold, varningstext eller ocensurerat publicerad? Bara en kan vara rätt.

Undertecknat, Petronella
2024-02-29 04:59


De försöker dölja / blockera nyheten, där orden används som normalt i kommunikation mellan människor, genom att tekniskt lägga in ett varningssteg för urlen. Allt jag skriver är rätt. 🤠

Undertecknat, Rasmus Kaj
2024-02-29 06:23


X är numera bara shit. Sociala medier + generativ AI = realtids filter för det fria ordet...

Undertecknat, Payam Madjidi
2024-03-19 09:17

Skriv en kommentar

Enkel markdown tillåts.

Ditt namn (eller pseudonym).

Publiceras inte, utom som gravatar.

Din presentation / hem­sida (om du vill).