Rasmus​.krats​.se

SIS 2023

Publicerad 2023-05-19 07:58. Taggat , , , , .

Kulturvåren är här! När jag skriver det här har jag anlänt till Mariehamn för Åcon, men mer om det kommer kanske i ett annat inlägg. Nu handlar det om Stockholms Inter­nationella Serie­festival. SIS är den stora samlingen för folk som gör och läser serier i Sverige. Här finns de stora förlagen och fans av Tintin och Fantomen lika väl som nykomlingar som säljer sin första amatör­serie, och en massa strävande entusiaster däremellan

Jag representerade i vanlig ordning Scandinavian Chapter of the Lee Falk Memorial Bengali Explorers Club. Den här gången var vi ett dussin Fantomen­vänner som turades om att bemanna ett bord och träffades över middag på lördag­kvällen. Jag hade i vanlig ordning gjort ett lagom svårt kryss. All heder åt vinnaren Ola Hammarlund och Magnus Eriksson, som båda fick ihop tolv rätt av de tretton frågorna.

Tintinvännerna i Generation T och ankisterna i NAFS(k) hade också kryss­tävlingar. För mig gick det sämre i NAFS(k)s tävling, men hos Generation T lyckades både Katarina och jag vinna varsin Abdalla-figur.

Hos Albumförlaget har Ola Skogäng släppt en ny bok om Theo och Dennis Gustafson har en ny Viktor Kasparsson, och Mats Källblad har en ny Polly på gång till hösten. På andra förlag fortsätter Li Österberg och Patrik Rochling Johanna­sviten med En annan frihet. Nicolas Križan har släppt en ny barnbok om Mallan, men också en kickstarter för samlingen Lillen och andra stora serier! Missa inte den!

Bland egenutgivarna finns mina gamla favoriter Lisa Medin och Adrian Malmgren, med 🞀🞀Revind, sidospåren från Medley respektive Wicker is fine!, en försmak på hans kommande bok. Yvette Gustafsson prenumererar jag på via patreon, så hennes serier har jag det mesta av, men en liten Zak & Ting var ny på papper. Även Jenny Berggrund och Lars Andersson har släppt efterlängtade nyheter, ett fanzin baserat på drömmar respektive en skröna från Höträsket. Och min nya favorit från förra året, Ulrika Balla, har gjort en ny 24-timmars­serie och en samling gamla dito. Bra serier alltihop, och mer därtill som finns med på bilderna.

Kanske lyckas jag skriva lite mer om en del av serierna så småningom, tills dess får det räcka såhär.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Enkel markdown tillåts.

Ditt namn (eller pseudonym).

Publiceras inte, utom som gravatar.

Din presentation / hem­sida (om du vill).