Rasmus​.krats​.se

Stockholm ComicCon 2021

Publicerad 2021-11-09 22:45. Taggat , .

Efter nästan två års uppehåll går det kanske att ha mässa igen! Comic Con Stockholm vågar i alla fall göra ett försök.

Jag och Katarina fick, numera som vanligt, hjälpa till i den monter Ades Media och Albumförlaget delar med Cherry On Top, fast den här gången hette montern officiellt Retrobokklubben.

Trots begränsat antal besökare var det tidvis ganska trångt, även om det inte inte var lika tvärpackat en kort period på lördagen som det brukar vara. I stället var det kanske flera av de öppna timmarna som det var mycket folk.

Särskilt på fredagen, som ofta är ganska avvaktande, märktes det att folk hade ett uppdämt behov av att skaffa olika former av kulturgods.

För min egen del märktes ovanan mest på att jag var helt utmattad efter både fredagen och lördagen (och inte tog så många bilder, så jag har inga bilder på mässvimmel eller cosplay här). På söndagen hade jag hittat formen igen, och skulle gärna gå på mässan ett par dagar till om det gick …

Comic Con Stockholm är fortfarande mer en populär­kulturmässa än en serie­mässa, men serier är i alla fall en relevant del av mässan. Förutom Ades och Albumförlaget hade Cobolt, Apart, Nosebleed, och Chimaeral Creations montrar, liksom handlare som Seriemagasinet och House of Heroes. Det senaste året har jag ju handlat en hel del i Stockholms seriebutiker, men det fanns ändå en hel del serier jag tyckte jag behövde bära hem.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Enkel markdown tillåts.

Ditt namn (eller pseudonym).

Publiceras inte, utom som gravatar.

Din presentation / hem­sida (om du vill).